NATTO | 30 KPSL

    Natto k2

    kr 330
    Lagerstatus på nettPå lager
    • Leveranse
    • Fri frakt over 199,-
    Natto og vitamin k2 – for benbygningen. I Norge inntar vi forholdsvis lite fermentert mat som inneholder vitamin-K. Derfor kan Natto•k2 være et nyttig tilskudd for personer som ønsker å opprettholde et normalt skjelett. Vitamin K2 bidrar til å bygge og vedlikeholde en normal benstruktur.

    Kosttilskudd Bør ikke brukes som erstatning for et variert kosthold. Vurder viktigheten av et variert kosthold og en sunn livsstil. Anbefalt daglig dose bør ikke overskrides. Oppbevares utilgjengelig for små barn.

    Produktbeskrivelse
    Bruk
    Spesifikasjoner

    Natto er ekstrakt fra den japanske matretten med samme navn. Dette er en tradisjonell japansk rett som er laget av gjærede soyabønner, ofte en spesiell type kalt natto-soyabønner.

    Vitamin K

    Vitamin K kommer i to former, K1 og K2. K1 (fyllokinon) er det som er mest kjent som vitamin K, og det vitaminet som hittil har vært mest kjent for sine egenskaper i å hjelpe blod å koagulere. K1 finnes i mørkegrønne grønnsaker som brokkoli, spinat og grønnkål, mens K2 vitamin (MK- menaquinone) finnes mest i fermenterte oster, eggeplomme, og noe i enkelte melkeprodukter, men lite i frukt og grønnsaker. Mennesker lager ikke K2 vitamin fra grunnen, men kan omdanne for eksempel K1 til noen former av K2 vitamin. Dette utgjør imidlertid en alt for liten mengde K2 vitamin, slik at K2 vitamin må tilføres fra andre kilder.

    Natto – fermenterte soyabønner

    De viktigste produsentene av K2 vitamin er bakterier. Melkesyrebakterier som finnes normalt i tarmen lager noe, og inntak av fermentert mat vil også være et nyttig bidrag. Vi finner absolutt mest K2 vitamin i den japanske retten Natto, der bakterien Bacillus subtilis danner K2 vitamin under gjæringsprosessen (fermenteringen) av soyabønnene.

    Artikkelnummer: NO154120