1. Forbered deg mentalt
Å være mentalt forberedt og klar i forkant av ditt nye helseinitiativ, handler om å tenke på en spesiell måte. Tanken er viktig når du vil komme i gang med nye, bedre vaner. Setter du deg et mål og lager deg en plan, har du et bedre utgangspunkt. Når du har bestemt deg for å gjøre en endring, har du tatt det første skrittet.
2. Begynn med små forandringer
Unngå å gå alt for hardt ut i begynnelsen, uansett om det handler om nye matvaner eller trening. For mange og lange treningsøkter ender som oftest med at du etter noen uker ikke trener i det hele tatt. Ta i stedet små museskritt – små, håndterbare steg, men gjør det konsekvent. Det er slik du skaper store forandringer.
3. Sett deg realistiske mål
Framgang kommer skrittvis og iblant tar det tid, men små framskritt er fortsatt framskritt. Sørg for at målene dine er realistiske og mulige for deg å nå innenfor en oppsatt tidsplan. Lag en plan for hvordan du skal nå dine mål. Bestem også hvordan du skal feire delmålene, det er viktig for motivasjonen.
4. Spis og drikk regelmessig
Å spise tilstrekkelig og regelmessig er en nøkkel til gode matvaner. Sørg for at måltidene er jevnt fordelt utover dagen, slik at du holder både appetitten og blodsukkeret på et jevnt nivå. Sørg også for å få i deg mye vann i løpet av dagen, det balanserer sulten og søtsuget, samt hjelper på fordøyelsesprosessen.
5. Gi deg selv minst 6 uker
Lov deg selv at du kommer til å holde deg til planen i minst 6 uker. Hvis du har lyst til å gi opp etter to uker, minn deg selv på løftet ditt. Ta et bilde av deg selv etter 6 uker, og sammenlign med et bilde fra før du bestemte deg. Etter 60 dager kommer forskjellen til å være mye tydeligere enn etter 14 dager – både med hvordan du ser ut og hvordan du føler deg.
Hos oss finner du alt du trenger for å ta vare på deg selv i år, i form av inspirasjon, råd og tips og mange flotte produkter. Velkommen!
Kosttilskudd erstatter ikke et variert kosthold. Det er viktig med et balansert kosthold og en sunn livsstil.