Sjokolademoussekake med chiajordbærtopping

Lag en sunn og smakfull rå sjokoladekake med avokado og valnøtter. Denne desserten er fri for sukker og gluten, med en silkemyk sjokolademousse av avokado og banan, toppet med frisk jordbærsaus. Perfekt for deg som ønsker en enkel og næringsrik kake!

Ingredienser


1,5 dl valnøtter

1,5 dl mandler

10 friske dadler

5 avokado

1 banan

2,5 ss kokosolje

3 ss råkakaopulver

0,5-1 dl agavesirup etter smak og behag

1 ts vaniljepulver

1 krm havsalt

3 ss chiafrø

2 dl fryste jordbær

Skallet av én sitron



Slik gjør du:


Bunn: 

1. Bland nøttene til grovt mel i en foodprosessor eller kvern. 

2. Tillsett dadlene til du får en røre som har en god konsistens. 

3. Legg bakepapir i bunnen av en springform. Fordel nøtteblandingen jevnt utover og sett det i kjøleskapet.


Sjokolademousse: 

1. Bland avokado og banan til en jevn røre i en foodprosessor, tilsett deretter resten av ingrediensene og bland til en smidig mousse. 

2. Smak til og tilsett eventuelt mer kakaopulver og/eller agavesirup for en søtere smak.
3. Fordel så sjokolademoussen på nøttebunnen i formen.


Topping: 

1. La jordbærene ligge i romtemperatur en stund før du blander dem. 

2. Bland så alle ingrediensene med en stavmikser eller i en foodprosessor. 

3. Hell toppingen over sjokolademoussen og sett kaken i fryseren over natten.
4. Pynt med sitronmelisse og friske jordbær.