Ingredienser
1,5 dl valnøtter
1,5 dl mandler
10 friske dadler
5 avokado
1 banan
2,5 ss kokosolje
3 ss råkakaopulver
0,5-1 dl agavesirup etter smak og behag
1 ts vaniljepulver
1 krm havsalt
3 ss chiafrø
2 dl fryste jordbær
Skallet av én sitron
Slik gjør du:
Bunn:
1. Bland nøttene til grovt mel i en foodprosessor eller kvern.
2. Tillsett dadlene til du får en røre som har en god konsistens.
3. Legg bakepapir i bunnen av en springform. Fordel nøtteblandingen jevnt utover og sett det i kjøleskapet.
Sjokolademousse:
1. Bland avokado og banan til en jevn røre i en foodprosessor, tilsett deretter resten av ingrediensene og bland til en smidig mousse.
2. Smak til og tilsett eventuelt mer kakaopulver og/eller agavesirup for en søtere smak.
3. Fordel så sjokolademoussen på nøttebunnen i formen.
Topping:
1. La jordbærene ligge i romtemperatur en stund før du blander dem.
2. Bland så alle ingrediensene med en stavmikser eller i en foodprosessor.
3. Hell toppingen over sjokolademoussen og sett kaken i fryseren over natten.
4. Pynt med sitronmelisse og friske jordbær.