Denne deilige kaken må du teste denne julen, den smaker deilig av pepperkaker og er laget på få ingredienser.
- Hjem
- Life Guide
- Oppskrifter
- Julens oppskrifter
- Pepperkake Raw Cake
Lag Pepperkake Raw Cake
Dette kan raskt bli din nye julefavoritt, nydelig raw cake med smak av pepperkake
Les mer
Du trenger følgende:
BUNN:
2 dl mandler
2 dl havregryn
8 dadler (bløtlagte)
4 ts pepperkakekrydder*
1/4 ts salt
TOPPLAG:
1,5 dl rå cashewnøtter (bløtlagt)
1 dl tykk kokosmelk/kokoskrem
3 ss kokosolje (smeltet)
3 ss lønnesirup
2 ts pepperkakekrydder*
en klype salt
PEPPERKAKEKRYDDER:
3 ss kanel
1 ss malt ingefær
1 ss malt nellik
1 ss kardemomme
TOPPING:
1 neve pekannøtter, valnøtter eller mandler (hakket)
Mer pepperkakekrydder (drysses over)
- Kok opp vann i en vannkoker, og finn frem 2 skåler - en til dadlene og en til cashewnøttene. Fjern stenen i dadlene før du bløtlegger. Hell kokende vann over å la ligge å trekke i 10-20 min. Hell så av vannet.
- Kjør alle ingrediensene til bunnen i en foodprosessor, og la alt samle seg til en deig. Det smaker best når deigen får være litt grovkornet, slik at man kjenner de ulike konsistensene. Finn frem en brødform/lignende, legg bakepapir i bunn, og press deigen god ned.
- Ha alle ingrediensene bortsett fra kokosolje i foodprosessoren. Kjør godt til nesten helt jevn masse. Scoop ut 3 ss kokosolje, og smelt denne i en skål i mikroen/i en kjele. Men vær obs den smelter fort, og skal ikke bli for varm - da vil blandingen kunne skille seg. Ha den smeltede kokosoljen i blandingen imens foodprosessoren går, og kjør til helt jevn krem. Fordel over bunnen.
- Hakk en neve nøtter, og strø på toppen. Press litt ned så de setter seg i kaken. Dryss litt pepperkakekrydder over, og sett kaken i fryseren i 2-3 timer for sette seg.
Kan oppbevares i fryseren en god god stund, og tas opp til tining før du skal spise den eller ca 1. uke i kjøleskap. Fryser anbefales.