Gyllen smoothie med physalis, klementin og gurkemeie

Gyllen smoothie med physalis, klementin og gurkemeie

Krydret smoothie laget på sesongens gule frukter, boostet med gyllen gurkemeie.

Les mer

Foto: Eva Hilldén

Oppskrift: Ronja Holmström


2 porsjoner


Ingredienser


2 dl usøtet mandeldrikk

1 frosset skive banan

1 frossen oppdelt klementin

5 stk physalis

2 ss tørkede dadler

1 ss kokosolje

0,5 ts gurkemeie

en liten klype svart pepper



Slik gjør du


1. Bland alle ingrediensene i en blender. Hell i to små glass og nyt!



Gurkemeie

Gurkemeie har sin opprinnelse i Sørøst-Asia, og er en del av ingefærplantefamilien.  Plantens rotstokk kan benyttes som den er helt fersk eller kokes, tørkes og males til et fint, guloransje pulver. Smaker en svakt bitter og ganske skarp. Det er kurkuminoider som gir gurkemeien dens gule farge, og det aktive stoffet i gurkemeie kalles kurkumin. Man kan med fordel innta gurkemeie sammen med svart pepper, da pepperet hjelper på opptaket av kurkumin i kroppen. Gurkemeiepulver kan blandes i smoothies, drikker, yoghurt og lignende.