Foto: Eva Hilldén
Oppskrift: Ronja Holmström
2 porsjoner
Ingredienser
2 dl usøtet mandeldrikk
1 frosset skive banan
1 frossen oppdelt klementin
5 stk physalis
2 ss tørkede dadler
1 ss kokosolje
0,5 ts gurkemeie
en liten klype svart pepper
Slik gjør du
1. Bland alle ingrediensene i en blender. Hell i to små glass og nyt!
Gurkemeie
Gurkemeie har sin opprinnelse i Sørøst-Asia, og er en del av ingefærplantefamilien. Plantens rotstokk kan benyttes som den er helt fersk eller kokes, tørkes og males til et fint, guloransje pulver. Smaker en svakt bitter og ganske skarp. Det er kurkuminoider som gir gurkemeien dens gule farge, og det aktive stoffet i gurkemeie kalles kurkumin. Man kan med fordel innta gurkemeie sammen med svart pepper, da pepperet hjelper på opptaket av kurkumin i kroppen. Gurkemeiepulver kan blandes i smoothies, drikker, yoghurt og lignende.