Ingredienser
1 ananas
0.5 tommel ingefær, grovhakket
2.5 dl kokosblomstsukker
1 rød chilli, skiver
1 kanelstang (eller 1 ts kanel)
2 l vann (20gC)
0.5 dl Molkosan
Fremgangsmåte
1. Finn frem en glasskrukke, fermenteringskrukke i keramikk eller et norgesglass som rommer 4 liter.
2. Del opp ananasen i store biter (behold skallet på), grovhakk ingefæren og skjær chilien i skiver.
3. Ha alle ingrediensene i krukka og rør rundt så alt blander seg.
4.Legg på lodd, egne fermenteringslodd i fermenteringskrukker, en flat (kokt) stein eller et vannglass som passer til krukkas åpning og fylles med vann slik at ingrediensene holder seg under væskeoverflaten.
5. La fermentere i 2 døgn på kjøkkenbenken.
6. Drikken skal begynne å gjære lett, om du har det for kaldt på kjøkkenet , så sett drikken på en krakk på badet (ikke direkte på varmt badegulv).
7. Sil blandingen og fyll væsken over på glassflasker med kork som slipper ut litt luft.
Tips:
Oppbevares i kjøleskap og drikkes innen 7-10 dager.
Lag gjerne en ny runde Tepache på avsilet ved å tilsette nye 2,5 dl kokosblomstsukker, 2 l vann (20 g C) og ½ dl molkosan
Oppskrift fra: Berit Nordstrand