Tepache – nydelig drikk fra Mexico

Tepache – nydelig drikk fra Mexico

Lag tepache, en nydelig drikk fra Mexico.

Les mer

Ingredienser

1 ananas

0.5 tommel ingefær, grovhakket

2.5 dl kokosblomstsukker

1 rød chilli, skiver

1 kanelstang (eller 1 ts kanel)

2 l vann (20gC)

0.5 dl Molkosan



Fremgangsmåte

1. Finn frem en glasskrukke, fermenteringskrukke i keramikk eller et norgesglass som rommer 4 liter.

2. Del opp ananasen i store biter (behold skallet på), grovhakk ingefæren og skjær chilien i skiver.

3. Ha alle ingrediensene i krukka og rør rundt så alt blander seg.

4.Legg på lodd, egne fermenteringslodd i fermenteringskrukker, en flat (kokt) stein eller et vannglass som passer til krukkas åpning og fylles med vann slik at ingrediensene holder seg under væskeoverflaten.

5. La fermentere i 2 døgn på kjøkkenbenken.

6. Drikken skal begynne å gjære lett, om du har det for kaldt på kjøkkenet , så sett drikken på en krakk på badet (ikke direkte på varmt badegulv).

7. Sil blandingen og fyll væsken over på glassflasker med kork som slipper ut litt luft.



Tips:

Oppbevares i kjøleskap og drikkes innen 7-10 dager.

Lag gjerne en ny runde Tepache på avsilet ved å tilsette nye 2,5 dl kokosblomstsukker, 2 l vann (20 g C) og ½ dl molkosan



Oppskrift fra: Berit Nordstrand