Kilde: Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med matbloggen Kvardagsmat.
Ingredienser
900 g hvetemel + litt ekstra til utbaking
5 dl helmelk
1 pk tørrgjær
150g Helios rårørsukker
1 ts Helios kardemomme
1/2 ts salt
1 egg
150g smør
1 egg til pensling
Fyll:
Syltetøy
3 dl kremfløte
0,5 ts Helios vaniljepulver
1 ss Helios rårørsukker
Slik gjør du
1. Varm melken til den er fingervarm og ha den i en eltebolle. Ha i hvetemel, sukker, tørrgjær, kardemomme, salt og egg.
2. Elt på middels fart i cati min. Ha i smør delt i terninger og elt videre i ti nye min, til du har en jevn deig.
3. Dekk til og la etterheve til dobbel størrelse, 1-2 timer.
4. Del opp i 24 emner og trill runde boller. Bruk litt mel hvis deigen er veldig klissete. Sett bollene på bakepapirkledd stekebrett og la etterheve under et håndkle i ca 30 min.
5. Sett omven på 200 grader over-og undervarme. Visp sammen egget og pensle bollene, stek ett brett av gangen til de er gylne, 15-17 min. Avkjøl på rist.
6. Visp kremfløte med sukker og vaniljesukker og server nystekte boller med luftig krem og godt syltetøy, gjerne med et lite dryss av melis på toppen.