Dette brødet skal heves over natten og stekes i en liten jerngryte med lokk. Det er en enkel og utrolig effektiv måte å lage gode saftige brød med god skorpe på. Deigen setter du før du legger deg, og brødet kan bakes ut på morgenen.
Ingredienser
300 g økologisk hvetemel
100 g Helios sammalt speltmel
50 g rugmel
50 g Helios havregryn, store
2 ts salt
1/4 ts tørrgjær
4 dl vann (eller myse som du har)
Slik gjør du
1. Rør alt sammen til det er akkurat blandet sammen. Det skal ha konsistens som grøt. La deigen heve over natten i en stor bolle med plastfolie og et håndkle over.
2. Dagen etter – hell deigen ut på et melet bakebord og “brett” den sammen fire ganger.
3. Legg deigen på et melet bakepapir og legg den tilbake i bollen. La den heve tildekket i tilsammen 2 timer.
4. Etter 1,5 time setter du en liten jerngryte med lokk inn i en kald ovn og sett ovnen på 250 °C.
5. Etter ½ time tar du gryten forsiktig ut, vender brøddeigen forsiktig oppi og setter på lokket. Sett gryten tilbake i ovnen og la den stå i 30 minutter.
6. Ta av lokket, og la det steke i 15 minutter til på 220 °C. Avkjøl brødet på rist.