Ingredienser
50 g gjær
5 dl fingervarmt vann, 37°C
0,5 dl rapsolje
0,5 dl mørk sirup
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkefrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl malte linfrø
0,5 dl Life chiafrø
1 dl grovhakkede valnøtter
1 dl gojibær
3 dl rismel
2 dl teffmel, gjerne mørkt
1 ts salt
1 ss fiberhusk
Smør til formen
Slik gjør du
1. Løs opp gjæren i litt av vannet og tilsett resten av vannet.
2. Ha i olje og sirup og bland i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett frø, nøtter og gojibær.
3. Bland mel, salt og fiberhusk og tilsett litt etter litt i deigen.
4. Elt deigen i ca 12 minutter og hell deretter over i den smurte brødformen (1,5 liter). Dekk til og la heve 1 time på et lunt sted.
5. Forvarm ovnen til 225°C. Sett inn brødet og demp varmen til 175°C. Stek brødet i 1,5 timer.
6. Skru av ovnen og la brødet ettersteke i ytterligere 15 minutter med ovnsdøra lukket.
7. Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist under et klede.