Ingredienser
5 dl H-melk
1 ss Helios loppefrø
1 ss psyllium husk/fiberhusk/ loppefrøskall
100 g Helios store havregryn
100 g bokhvetemel
50 g jyttemel
1 ts tørrgjær
1 ts salt
1 ss honning
1 ts Helios kardemomme
Slik gjør du
1. Bland sammen alt i en bolle, til du har ei jevn litt flytende deig. Dekk til bakebollen og la heve i 2 timer.
2. Sett stekeovnen på 250 °C over- og undervarme og gjør klar et stekebrett.
3. Vend sammen deigen noen ganger med en slikkepott og bruk to spiseskjeer eller en isskje for å lage 10 rundstykker på det bakepapirkledde steikebrettet.
4. Strø litt mel over til pynt.
5. Sett brettet midt i ovnen, skru ned temperaturen til 230 °C og stek i 20 minutter.
6. Avkjøl rundstykkene på rist før du nyter de med godt pålegg. Rundstykkene kan fryses.