Slik gjør du:
1. Oppløs gjæren i lunkent vann i den store bollen til kjøkkenmaskinen/foodprosessoren din. Tilsett plantemelk, kokossukker, salt og 165 g mel. Bruk kjøkkenmaskinens deigkrok og elt deigen på medium hastighet i 3 minutter eller til den er smidig. Bland inn resten av melet (350 g) for å få en myk deig. Kjør deigen i maskinen til den er elastisk og smidig.
2. Fjern bollen og form deigen til en rund ball med hendene dine. Legg tilbake deigen i bollen og dekk over med et kjøkkenhåndkle. La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse (ca. 1 time).
3. Kna deigen slik at luften presses ut. Legg den på en melet overflate og bruk en kjevle til å lage et ca. 45x30 cm stort rektangel.
4. For å lage fyllet blander du sammen margarin, kokossukker og kanel. Bred fyllet over deigen, men la det være igjen ca. 1 cm til kanten. Dryss over den hakkede sjokoladen.
5. Rull deigen fra en av langsidene. Klem litt på deigen for å forsegle rullen. Skjær deretter 12 jevne emner med en skarp kniv.
6. Bland resten av kokossukkeret sammen med fløten. Hell blandingen i en oljet form på ca. 33 x 23 cm, og omtrent 5 cm dyp. Dryss over pekannøttene i bunnen av formen. Legg kanelsnurrene med den kuttede siden ned, på toppen av pekannøttene. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la bollene gjære til dobbel størrelse (ca. 1 time).
7. Stek i ovnen på 180° i ca. 30 minutter, eller til de er gjennomstekte og gyllenbrune.
8. Lag glasuren ved å blande sammen de respektive ingrediensene i to forskjellige skåler. La kanelsnurrene avkjøles i 1 minutt før du snur formen opp-ned for å legge bollene på et serveringsfat. Snu bollene igjen og drypp over kanelglasuren etterfulgt av sjokoladeglasuren.