1 stk ostekake
Springform, 18 cm (eller større hvis du ønsker en lavere kake)
Ingredienser
Bunn: 120g smør og ca. 18 digestive kjeks
Fyll: 1 pk sitrongelé (eller annen smak)
Fyll: 3 dl fløte
Fyll: 3 dl lettrømme
Fyll: 160g melis
Fyll: 200g kremost naturell
Fyll: ½ ts - 1 ts Fruityfriendly pulverfarger (magenta, gul, blå og lilla). Du trenger ikke mye pulver.
Slik gjør du
1. Knus kjeksen fint og bland inn smeltet smør. Fordel kjeksblandingen i en rund kakeform, 18 cm i diameter. Fordel kjeksen godt utover og pass på så du får kjeks helt ut i kantene. Sett formen inn i kjøleskapet i minst 30 minutter.
2. Følg anvisningen på gelépakken, men bruk kun halv mengde vann. Når pulveret er rørt helt ut, skal den avkjøles i romtemperatur. Pass på så den ikke stivner.
3. Pisk deretter fløten lett med en kjøkkenmaskin (tykk, men ikke stiv).
4. Tilsett lettrømme, kremost og melis. Pisk videre i ca. 5 minutter.
5. Hell den avkjølte geléen i kremblandingen og rør det forsiktig inn med en slikkepott.
6. Finn frem fire store skåler og fordel røren likt.
7. Tilsett 1/2 - 1 ts pulverfarge i de ulike skålene. Gul + blå blir grønn!
8. Ta kakeformen ut av kjøleskapet og hell over den rosa blandingen. Vend forsiktig på kakeformen for å fordele røren utover. Legg kakeformen inn i fryseren i ca 15 minutter.
9. Forsett prosessen til du avslutter med den lilla fargen. (Jo lenger fyllet står på benken, jo raskere stivner det i fryseren).
10. La kaken stå i kjøleskapet til ostekremen er stiv (ca. 5 timer)
11. Pynt med valgfri kakestrøssel før servering.