1 stk ostekake
Springform, 18 cm (eller større hvis du ønsker en lavere kake)


Ingredienser


Bunn: 120g smør og ca. 18 digestive kjeks

Fyll: 1 pk sitrongelé (eller annen smak)

Fyll: 3 dl fløte

Fyll: 3 dl lettrømme

Fyll: 160g melis

Fyll: 200g kremost naturell

Fyll: ½ ts - 1 ts Fruityfriendly pulverfarger (magenta, gul, blå og lilla). Du trenger ikke mye pulver.



Slik gjør du


1. Knus kjeksen fint og bland inn smeltet smør. Fordel kjeksblandingen i en rund kakeform, 18 cm i diameter. Fordel kjeksen godt utover og pass på så du får kjeks helt ut i kantene. Sett formen inn i kjøleskapet i minst 30 minutter.

2. Følg anvisningen på gelépakken, men bruk kun halv mengde vann. Når pulveret er rørt helt ut, skal den avkjøles i romtemperatur. Pass på så den ikke stivner.

3. Pisk deretter fløten lett med en kjøkkenmaskin (tykk, men ikke stiv).

4. Tilsett lettrømme, kremost og melis. Pisk videre i ca. 5 minutter.

5. Hell den avkjølte geléen i kremblandingen og rør det forsiktig inn med en slikkepott.

6. Finn frem fire store skåler og fordel røren likt.

7. Tilsett 1/2 - 1 ts pulverfarge i de ulike skålene. Gul + blå blir grønn!

8. Ta kakeformen ut av kjøleskapet og hell over den rosa blandingen. Vend forsiktig på kakeformen for å fordele røren utover. Legg kakeformen inn i fryseren i ca 15 minutter.

9. Forsett prosessen til du avslutter med den lilla fargen. (Jo lenger fyllet står på benken, jo raskere stivner det i fryseren).

10. La kaken stå i kjøleskapet til ostekremen er stiv (ca. 5 timer)

11. Pynt med valgfri kakestrøssel før servering.