Ingredienser
Deig:
175 g hvetemel (eventuelt glutenfri melblanding - lys)
80 g romtemperert smør
2 ss kaldt vann
1 ts Sukrin Gold
1 ss smør til smøring av paiformen
Fyll:
125 g smør
saften av 3 sitroner (ca 1,5 dl)
6 eggeplommer
85 g Finesse Bakesukker
3 ss kremfløte
4 eggehviter
Fremgangsmåte
Finn en paiform på ca. 25 cm diameter. Sett ovnen på 200 grader.
Deig:
Smuldre smør og hvetemel sammen. Tilsett Sukrin Gold og vann, og jobb alt sammen til en jevn deig. Dekk deigen med plast og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
Smelt en spiseskje med smør, og smør paiformen. Jobb deigen jevnt ut i formen og prikk små hull med en gaffel. Stek deigen på nederste rille i ca. 20 minutter før den avkjøles.
Fyll:
Smelt smøret på middels varme og avkjøl. Vask sitronene godt, riv skallet og klem ut sitronsaften. Bland eggeplommene og Finesse godt sammen i en kald kjele. Tilsett det avkjølte smøret, fløten, sitronsaften og det revne sitronskallet. Sett kjelen på svak varme og rør til det tykner. Avkjøl deretter blandingen.
Pisk eggehvitene stive, vend inn den avkjølte blandingen til alt er helt jevnt, og hell over i den avkjølte paideigen. Sett sitronpaien kjølig i minst 4 timer før servering. Paien kan også fint lages dagen før.
Serveringstips: Pisk 2 dl kremfløte og ½ ts Finesse og legg på som pynt før servering. Bruk også gjerne friske bær eller sitronskiver.