Oppskrift: Karoline Marberg
Ingredienser
150 g Havregryn
40 g Supernature Kakaopulver
2 ss Cocosa sukker
1 ts vaniljepulver
1 ts kanel
1/2 ts Himalayasalt
200 g dadler uten stein (ca 10 stk)
3 ss Cocosa Extra Virgin, smeltet
6 ss vann
4 ss kald, sterk kaffe
kokosmasse, hakket sjokolade og hampfrø til pynt
Slik gjør du
1. Kok opp vann, og bløtlegg dadlene i ca.15 minutter. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland sammen.
2. Fjern steinene fra dadlene. Ha dem i en stavmikser sammen med kokosolje og vann.
3. Kjør til du får en jevn masse. Ha det over i en bolle og rør inn kaffe.
4. Ha litt og litt av den tørre blandingen oppi bollen med det våte.
5. Rør til du får en jevn masse. Blandingen skal være litt klissete, men ikke så klissete at du ikke får formet den.
6. Form små boller (ca. 25 stk.) og rull dem i kokosmasse, nøtter, hampfrø eller annen pynt.
7. Oppbevar sjokoladebollene i en boks i kjøleskapet.
Tips! Legg kulene i gjenbruksglass, og dekorer med bånd, etiketter eller julepynt.