Ingredienser
- Bunn: 50 g myke dadler
- Bunn: 30 g peanøttsmør
- Bunn: 25 g Cocosa Extra Virgin
- Bunn: 25 g havremel
- Bunn: 15 g koksmel
- Karamell: 60 g Cocosa kokosblomstsukker
- Karamell: 100 g kokoskrem
- Karamell: ½ ts vaniljepulver
- Karamell: 30 g peanøtter
- Sjokolade: 100 g mørk vegansk sjokolade
- Sjokolade: 5 ss mandelmelk
- Sjokolade: Salt til å strø på toppen
Slik gjør du
- Forvarm ovnen på 175°C. Ha alle ingrediensene til bunnen i en foodprosessor, kjør til alt er godt blandet. Press deigen ned i 6 muffinsformer, helst en litt hard variant (f.eks. silikon). Stek i 7-8 minutter, til bunnen har blitt gyllen i kantene.
- Bland så sammen kokosblomstsukker og kokoskrem i en liten gryte på medium varme. La det koke i 3-4 minutter med lett røring. Karamellen blir fort tykk, så pass på å ikke la den koke så lenge at den blir helt hard.
- Når du er fornøyd med konsistensen, ha i vaniljepulver og peanøtter og hell karamellen i muffinsformene. Ha formene i fryseren.
- Smelt sjokolade i vannbad. Bland inn mandelmelken. Hell sjokoladen over den nedkjølte karamellen, strø over litt salt og sett dem tilbake i fryseren til de er harde. Så er det bare å ta dem frem når du har lyst på noe ekstra godt!