Lag en deilig hjemmelaget snickerskake

Snickerskake

Lag en deilig hjemmelaget snickerskake.

Les mer

Ingredienser

  • Bunn: 50 g myke dadler
  • Bunn: 30 g peanøttsmør
  • Bunn: 25 g Cocosa Extra Virgin
  • Bunn: 25 g havremel
  • Bunn: 15 g koksmel
  • Karamell: 60 g Cocosa kokosblomstsukker
  • Karamell: 100 g kokoskrem
  • Karamell: ½ ts vaniljepulver
  • Karamell: 30 g peanøtter
  • Sjokolade: 100 g mørk vegansk sjokolade
  • Sjokolade: 5 ss mandelmelk
  • Sjokolade: Salt til å strø på toppen


Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen på 175°C. Ha alle ingrediensene til bunnen i en foodprosessor, kjør til alt er godt blandet. Press deigen ned i 6 muffinsformer, helst en litt hard variant (f.eks. silikon). Stek i 7-8 minutter, til bunnen har blitt gyllen i kantene.


  1. Bland så sammen kokosblomstsukker og kokoskrem i en liten gryte på medium varme. La det koke i 3-4 minutter med lett røring. Karamellen blir fort tykk, så pass på å ikke la den koke så lenge at den blir helt hard.


  1. Når du er fornøyd med konsistensen, ha i vaniljepulver og peanøtter og hell karamellen i muffinsformene. Ha formene i fryseren.


  1. Smelt sjokolade i vannbad. Bland inn mandelmelken. Hell sjokoladen over den nedkjølte karamellen, strø over litt salt og sett dem tilbake i fryseren til de er harde. Så er det bare å ta dem frem når du har lyst på noe ekstra godt!