Disse smaker syndig godt, man skulle ikke tro at de var så proppet med god næring for kroppen! Lag gjerne opp litt ekstra når du først er i gang, for de er helt perfekte å ha stående i en boks i kjøleskapet – klare til du trenger en liten energiboost!
Here we go, dette er hva du trenger for å lage mine Back to Work Energy Balls:
– 12 dadler uten sten
– 2 dl mandelmel
– 1 dl kokosmasse (pluss litt å rulle kulene i)
– 1/2 til 1 dl Life Kokosolje
– 1/2 dl raw kakaopulver
– 1 spiseskje chiafrø
Start med å blande dadler, mandelmel, kokosmasse, kokosolje, kakaopulver og chiafrøene til en jevn masse med en blender. Ha i mer tørt hvis blandingen blir for seig, eller mer kokosolje hvis den blir for fast – tenk at du skal forme den med hendene etterpå. La bollen med massen stå cirka et kvarter på benken, slik at chiafrøene rekker å svelle litt. Så kan du ta cirka en spiseskje-stor bit av massen og forme til kuler med hendene. Deretter ruller du kulene i kokosmasse.
Oppbevar energikulene i en tett boks eller tett glass i kjøleskapet, de holder seg fint en ukes tid (men du har garantert spist de opp innen den tid!). De er helt supre å ha stående klare i kjøleskapet til de øyeblikkene du trenger en liten boost, og perfekte å putte i en liten boks i veska når du har litt hastverk. Eller bare kose seg med når man har lyst på noe skikkelig godt – for så gode er de.