30

10-12 st

Medium

Ingredienser

Oppskrift

5 dl havregryn

2 1/2 dl hasselnøtter

12 dadler uten stein

6 ss MCT-olje

1 ss kollagen

1 dl kakaopulver

2–3 ss vann

1/2 dl tørkede tranebær

1/2 dl hakkede søte mandler

2 dl peanøttsmør

100 g mørk sjokolade

Flaksalt

  1. Miks havregryn, hasselnøtter, dadler, olje, kollagen, kakao og vann i en blender til en slett masse. 
  2. Bland tørkede tranebær og hakkede mandler. 
  3. Trykk ut en cirka 1–1,5 cm tykk bunn på bakepapir i en rektangulær form, ca. 20x30 cm i størrelse. 
  4. Spre ut peanøttsmøret i et jevnt lag på bunnen. TIPS! Varm peanøttsmøret noen sekunder i mikroen – da blir det lettere å smøre utover.
  5. Sett formen i fryseren i minst 30 min.
  6. Smelt sjokoladen over et vannbad. Ta formen ut av fryseren og hell sjokoladen over. Strø på litt flaksalt. 
  7. Sett formen inn igjen i fryseren til den stivner. 
  8. Skjær opp i biter og oppbevar dem i en lufttett boks i fryseren. Du kan gjerne servere den rett fra fryseren – for den er aller best kald.

Kjøp produktene fra oppskriften

Se tilgjengelighet i butikk