Hasselnøttbar
- med kollagen
30
10-12 st
Medium
Ingredienser
Oppskrift
5 dl havregryn
2 1/2 dl hasselnøtter
12 dadler uten stein
6 ss MCT-olje
1 ss kollagen
1 dl kakaopulver
2–3 ss vann
1/2 dl tørkede tranebær
1/2 dl hakkede søte mandler
2 dl peanøttsmør
100 g mørk sjokolade
Flaksalt
- Miks havregryn, hasselnøtter, dadler, olje, kollagen, kakao og vann i en blender til en slett masse.
- Bland tørkede tranebær og hakkede mandler.
- Trykk ut en cirka 1–1,5 cm tykk bunn på bakepapir i en rektangulær form, ca. 20x30 cm i størrelse.
- Spre ut peanøttsmøret i et jevnt lag på bunnen. TIPS! Varm peanøttsmøret noen sekunder i mikroen – da blir det lettere å smøre utover.
- Sett formen i fryseren i minst 30 min.
- Smelt sjokoladen over et vannbad. Ta formen ut av fryseren og hell sjokoladen over. Strø på litt flaksalt.
- Sett formen inn igjen i fryseren til den stivner.
- Skjær opp i biter og oppbevar dem i en lufttett boks i fryseren. Du kan gjerne servere den rett fra fryseren – for den er aller best kald.
Kjøp produktene fra oppskriften
Se tilgjengelighet i butikk