Ingredienser:
• 3 dl Helios havregryn
• 1 dl Life kokoschips
• 1 dl Urtekram bokhveteflak
• 3 ss pepperkakekrydder
• ½ krm Pink Himalayan salt
• 200 g Helios dadler, hele
• 2 dl kokosfløte
• ½ dl fryste tyttebær
Frosting:
• 150 g ferskost (f.eks. Cottage cheese el. kvarg)
• 0,2 dl kokosfløte
• 1 ½ ss Wholesome agavesirup
• 1 ts Purasana Acaipulver
Pepperkakekrydder
Ingredienser:
• 1 ss kanel
• 1 ss ingefær • ½ ss nellik
• ½ ss kardemomme
Fremgangsmåte: Bland lik mengde kanel og ingefær med halv mengde nellik og kardemomme. Tilsett eventuelt en klype svart pepper og/eller allehånde. Du kan også tilpasse smaken etter eget ønske ved å tilsette mer eller mindre av et krydder. Oppbevar i lufttett beholder.
Slik gjør du:
Bland havregryn, kokoschips, bokhveteflak, pepperkakekrydder og salt til mindre biter, f.eks. i en blender. Ha det over i en skål. Miks dadler og kokosfløte slett. Ha det over i skålen med de tørre ingrediensene og bland til en deig. Vend forsiktig inn tyttebærene. Dekk en 20 cm lang brødform med bakepapir og fordel deigen i formen. Trykk ut så deigen fyller hele formen. Jevn ut overflaten og sett formen i kjøleskapet i minst en time. Visp ferskost, kokosfløte og agavesirup med en elektrisk visp. Ha frostingen over i en sprøytepose. Ta pepperkaken ut av kjøleskapet og skjær den i porsjonsbiter. Pynt hver bit med frosting og strø til slutt over noen tyttebær og litt acaipulver.