DEILIGE SPRØ PEPPERKAKEKJEKS DU LAGER ENKELT SELV
Har du lyst til å teste en litt sunnere versjon av pepperkakene? Da bør du teste ut disse – knasende, sprø pepperkakekjeks! De er superenkle å lage, og smaker helt nydelig toppet med ferske fiken, Manuka honning og blåmuggost. Eller hva med fikenmarmelade, eller chevre, klementinbåter og pistasjnøtter? Yum – her er det bare å toppe med julens deiligste smaker!
For å lage et stekebrett med pepperkakekjeks så trenger du følgende:
1/2 dl Life Chiafrø
1 1/2 dl solsikkefrø
2 dl maismel
1 ss Helios Lønnesirup
1/2 dl Life kokosolje
2 dl kokende vann
Pepperkakekrydder:
1 ss Ceylon kanel
1 ss malt ingefær
1/2 ss malt nellik
1/2 ss kardemomme
Slik gjør du
Start med å sette stekeovnen på 150 grader, og kok opp vannet. Finn frem en bakeplate og kle den med et bakepapir. Ha alle de tørre ingrediensene og pepperkakekrydderet i en bolle og bland godt. Bland det kokende vannet med kokosolje og lønnesirup – og hell oppi den tørre blandingen.
Rør til du har en jevn masse, og fordel utover bakeplaten. Et lite triks er å helle masse over på bakeplaten, deretter finne et bakepapir til, som du legger oppå – og kjevle ut massen som ligger mellom bakepapirene.
Fjern det øverste papiret og bruk en pizzarulle til å skjær rutemønster, med passende store firkanter. Stek midt i ovnen i cirka 50 minutter, og la kjeksen avkjøle seg helt før du knekker kjeksen opp i firkanter.
Server med den toppingen du liker best, akkurat nå er det blåmuggost, ferske fiken og litt Manuka honning som er vår favoritt! Har du lyst til å handle inn til deilige, litt sunnere pepperkakekjeks? Stikk innom din nærmeste Life butikk, eller klikk varene hjem fra Life.no,