Har du lyst til å teste en vri på julens pepperkaker? Denne varianten er laget med både Cocosa kokosblomstsukker og Cocosa kokosolje og er glutenfri.
125 g Cocosa kokosolje⠀
225 g Cocosa kokosblomstsukker⠀
1 dl mandelmelk (hvis du ikke ønsker melkefrie pepperkaker kan du bruke vanlig melk eller fløte).⠀
1 egg⠀
2 teskjeer Helios Ceylon kanel⠀
1 teskje Helios kardemomme⠀
1/2 teskje Helios malt ingefær⠀
1/2 teskje malt nellik⠀
1/2 teskje malt sort pepper⠀
1 teskje Helios bakepulver⠀
425 g glutenfritt lyst mel (Helios lys bakemiks) (hvis du ikke ønsker glutenfrie pepperkaker kan du bruke vanlig hvetemel)
Smelt kokosoljen i en kasserolle og tilsett kokosblomstsukker og mandelmelk. Varmes opp under omrøring til sukkeret begynner å smelte. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett den varme kokosolje og sukkerblandingen. Bland deigen godt sammen.
Hvis deigen blir for løs tilsettes mer mel, hvis den blir for tørr tilsettes litt vann for å samle deigen.
La gjerne deigen stå kaldt i en halv til en times tid, da er den enklere å ha med å gjøre.
Kjevle ut deigen i ca 3 millimeters tykkelse.
Stek peperkakene ved 180 grader i 8 – 10 minutter. Følg godt med slik at de ikke blir brent.
Avkjøl kakene. Pynt med melisglasur.