Kefir er en fermentert drikk, på samme måte som yoghurt og kulturmelk. Drikken fremstilles av kefirkorn som tilsettes i melk og så siles bort. Resultatet er en tykk melk med gode melkesyrebakterier. Du finner kefir i matbutikker, men du kan også lage din egen hjemme.
Kefirkornene er egentlig en blanding av melkesyrebakterier, gjært, salt, protein, lipider og sukker som bakteriene spiser av. Når kornene ligger i melken starter en prosess som gjør melken sur og kullsyreholdig. Du kan lage kefir på all type melk, til og med vann og kokosmelk.
Perfekt til smoothien!
Oppskrift: Sophie Ekman
Ingredienser
3 dl kefir
1 ss chiafrø
1,5 dl frosne blåbær
0,5 banan
1 ts kokosolje
1 ts raw kakaopulver
1 ss agavesirup
Slik gjør du
1. Bland kefir med chiafrø. La stå i 30 minutter.
2. Tilsett blåbær, banan, kokosolje, kakaopulver og agavesirup.
3. Miks alt til en jevn smoothie
4. Hell over i ditt favorittglass og nyt!
Viste du at?
Kefir betyr "god følelse" på tyrkisk?