Deilig ostekake pyntet med friske bær. Passer fint på 17. mai.


Ingredienser

BUNN

-80g siktet hvetemel

-80g Helios havregryn små

-1 økologisk egg

-40g smør

-80g Helios rårørsukker lyst


FYLL

-250g kremost naturell

-2 økologiske egg

-150g Helios rårørsukker lyst

-2 ts Helios vaniljesukker

-1/2 økologisk sitron


TOPPING

-6 dl økologisk rømme

-2 ts Helios vaniljesukker

-70g Helios rårørsukker lyst

-Friske blåbær og jordbær til pynt



Slik gjør du

1. Temperer egg, smør og kremost. Bland alle ingrediensene til bunnen sammen og klem den utover ei bakepapirkledd kakeform.


2. Vask sitronen godt og riv av zesten. Visp eggene (til fyllet) og rør dem sammen med kremosten. Tilsett sukker, vaniljesukker og zest og bland det hele godt sammen. Hell fyllet over bunnen og stek i 25 minutter på 180 °C.


3. Hell fyllet over bunnen og stek i 25 minutter på 180 °C.


4. Bland sammen lettrømme, vaniljesukker og sukker til toppingen. Hell dette over kaka når den har fått kjølt seg ned i omlag fem minutter. Kjøl kaka ned til romtemperatur og la den stå kaldt i noen timer før servering.


5. Pynt gjerne kaka med bær rett før servering.