Ingredienser
Bunn
- 2 dl smeltet og avkjølt Cocosa Extra Virgin
- 4 dl Cocosa Kokossukker
- 4 store tempererte egg
- 2,5 dl usøtet mandelmelk
- 1 ss ekte vaniljepulver
- 1 ss eplesidereddik
- 3 ds mandelmel
- 2 dl råkakao
- 0,5 dl kokosmel
- 2 ts natron
- 1 klype salt
Sjokoladekrem:
- 2,5 dl Cocosa Extra Virgin, ikke smeltet
- 2 dl råkakao
- 10 dl melis
- 2 dl usøtet mandelmelk
- 2 ts ekte vaniljepulver
- 1 ts espresso
Kokoskrem:
- 1 boks kokosmelk og 2 ss melis
Topping:
- Moreller
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 180°C. Smør to runde kakeformer med kokosolje, kutt til bakepapir du kan ha i bunnen, om ikke vil kaken feste seg i formen. Ha kokosolje, kokossukker, egg, vaniljepulver og eplesidereddik i en stor bolle og bland til du får en jevn røre.
- Pisk så inn mandelmelken, rør til det ikke er noen klumper. I en separat bolle, bland sammen mandelmel, råkakao, kokosmel, natron og salt. Tilsett så de tørre ingrediensene i den våte røren. Bland godt, til du har en tykk og jevn røre.
- Fordel blandingen i de to smurte formene. Slå formene forsiktig i kjøkkenbenken, slik at du får en glatt topp på røren. Stek midt i ovnen i 20-30 minutter.
- Sjekk om kaken er ferdig med en strikkepinne, her skal det ikke sitte noe røre på pinnen nå du tar den opp fra midten av kaken.
- La kakene avkjøles i 15 minutter før du har dem i kjøleskapet så de skal bli ordentlig avkjølte. La den gjerne står en time i kjøleskapet før du tar den ut av formen for å ha på sjokoladekrem.
- Mens du venter på at kaken skal avkjøles kan du blande sammen sjokolade- og kokoskrem. Ha kakaoen i en bolle, pass på at det ikke er noen klumper før du tilsetter kokosoljen. Miks til du har fått en kremete blanding. Ha så i melis og melk.
- Ha i litt og litt av hver mens du mikser på høy hastighet. Ha så i vanilje og espresso.
- Sett kokosmelken i kjøleskapet over natten, slik at kremen blir hard og skiller seg fra resten av vesken. Ha kremen i en bolle og miks sammen med melis. Ferdig på 1-2-3!
- Når kakene er ferdig avkjølte, ha den ene bunnen på kakefatet. Ha sjokoladekremen på den første bunnen, ha så på den andre kakebunnen. Bruk en slikkepott for å forme kremen til kaken. Ha kokoskremen på toppen, og pynt med moreller.