Sitron- og daddelbar

Sitron- og daddelbar

Herlig Sitron- og daddelbar fra Luise Vindahl og David Frenkiel sin prisbelønte blogg Green Kitchen Stories.

Les mer

Ingredienser


150 g (2½ dl) usaltade cashewnøtter
15 myke og friske dadler uten stein
50 g (1,25 dl) kokosflak
½ dl sitronsaft



Slik gjør du


1. Legg cashewnøttene i en foodprosessor og bland i cirka ­ sekunder til et grovt mel.

2. Ta cashewmelet over i en bolle. Legg dadler, kokos†flak og sitronsaft i foodprosessor og bland til en klebrig masse.

3. Ha massen over i nøttemelet og bland til en tykk og klebrig deig.

4. Trykk deigen ut til et rektangel på en plate, cirka 10 cm lang, 15 cm bred og 1 cm tykk. La stå i kjøleskapet minst én time, eller over natta.

5. Del i seks avlange stenger, 2½ cm i bredden. Pakk dem i bakepapir og oppbevar i kjøleskapet. Perfekt som snacks på reisen!