2-4 dager

10

Lett

Ingredienser

Oppskrift

3 glass Helios Tomatpure 

0,5 dl Helios Lønnesirup 

0,5 dl Molkosan 

2 ss Helios Eplesidereddik 

1 ss Himalayasalt 

1 ts allehånde 

1 fedd finhakket hvitløk

  1. 1 Bland alle ingrediensene i en bolle og bland godt. Tips! Lag et glass til barna og et til de voksne. Til de voksne følger du oppskriften men har i tillegg i litt cayennepepper, chiliflak eller oregano.
  2. 2 Ha ketchupen i et norgesglass med gummistrikk og lokk. 
  3. 3 La stå i romtemperatur på kjøkkenbenken for fermentering og utvikling av melkesyre og syrlighet i 2-4 dager. 
  4. 4 Smak etter 2 dager og kjenn om du liker syrligheten. Pass på at den ikke overgjærer, da smaker den ikke godt lenger. 
  5. 5 Ha ketchupen i små tette glass og lagre den i kjøleskap.

Kjøp produktene fra oppskriften

Se tilgjengelighet i butikk