Fermentert hjemmelaget ketchup
Fermentertr Ketchup som er bra for tarmen. Bruk den som
ketchup på maten, som tomatsaus i pastaretter og
i gryter og supper.
2-4 dager
10
Lett
Ingredienser
Oppskrift
3 glass Helios Tomatpure
0,5 dl Helios Lønnesirup
0,5 dl Molkosan
2 ss Helios Eplesidereddik
1 ss Himalayasalt
1 ts allehånde
1 fedd finhakket hvitløk
- 1 Bland alle ingrediensene i en bolle og bland godt. Tips! Lag et glass til barna og et til de voksne. Til de voksne følger du oppskriften men har i tillegg i litt cayennepepper, chiliflak eller oregano.
- 2 Ha ketchupen i et norgesglass med gummistrikk og lokk.
- 3 La stå i romtemperatur på kjøkkenbenken for fermentering og utvikling av melkesyre og syrlighet i 2-4 dager.
- 4 Smak etter 2 dager og kjenn om du liker syrligheten. Pass på at den ikke overgjærer, da smaker den ikke godt lenger.
- 5 Ha ketchupen i små tette glass og lagre den i kjøleskap.
Kjøp produktene fra oppskriften
Se tilgjengelighet i butikk