Ingredienser
3 glass Helios Tomatpure
0,5 dl Helios Lønnesirup
0,5 dl Molkosan
2 ss Helios Eplesidereddik
1 ss Himalayasalt
1 ts allehånde
1 fedd finhakket hvitløk
Slik gjør du
1 Bland alle ingrediensene i en bolle og bland godt.
2 Ha ketchupen i et norgesglass med gummistrikk og lokk.
3 La stå i romtemperatur på kjøkkenbenken for fermentering og utvikling av melkesyre og syrlighet i 2-4 dager.
4 Smak etter 2 dager og kjenn om du liker syrligheten. Pass på at den ikke overgjærer, da smaker den ikke godt lenger.
5 Ha ketchupen i små tette glass og lagre den i kjøleskap.
Tips!
Lag et glass til barna og et til de voksne.
Til de voksne følger du oppskriften men har i tillegg i litt cayennepepper, chiliflak eller oregano.