Kylling Satay

Kylling Satay

Kylling satay smaker herlig på grillen om sommeren, eller stekt i ovn hele året. Server gjerne med Helios basmati ris, finhakket koriander og en frisk salat til.

Les mer

Ingredienser



500 g kyllingfilet
1/2 korianderplante
2 ts finhakket rød chili (uten frø)
1 fedd hvitløk
2 cm frisk ingefær (skrelt og finhakket)
2 ss Helios peanøttsmør fin uten salt
4 ss Helios tamari soyasaus
2 ts Helios lønnesiurp
2 lime
Helios olivenolje
Havsalt


Slik gjør du

1 Ha bladene fra korianderplanten, chili, hvitløk, ingefær, peanøttsmør, soyasaus, lime og lønnesirup i en bolle.

2 Kjør det hele sammen med en stavmixer og spe med olivenolje til marinaden får passe konsistens. Den skal ikke være for flytende. Smak til med salt.

3 Strimle kyllingkjøttet og legg det i marinaden i ca. 1 time. Tre kjøttstrimlene på grillpinner

4 Stek på grill i ca. 5 minutter på hver side, eller i stekovn i ca 20 minutter ved 200 °C.

5 Server gjerne med Helios basmati ris, finhakket koriander og en frisk salat til.