Amerikanske Chiapannekaker

Nyt deilige og sunne chiapannekaker til frokost! Disse glutenfrie pannekakene, laget med chiafrø, mandelmel og en hint av kanel, er perfekte for en næringsrik start på dagen. Stekt i kokosolje og toppet med agavesirup, kokosflak eller friske bær, gir de en smakfull og mettende opplevelse. La chiafrøene svelle over natten for enkel tilberedning neste morgen!

Ingredienser

2,5 ss chiafrø

1,5 dl valgfri melketype

en klype vaniljepulver

en klype kanel

2 egg*

½ dl mandelmel

1 ts bakepulver

1 ts fiberhusk/fiberfin kokosolje

Tilbehør: agavesirup, kokosflak, syltetøy, tørket frukt og bær


Slik gjør du

Bland chiafrø, melk, vaniljepulver og kanel. La stå i kjøleskapet over natten.


Bland i egg, mandelmel, bakepulver og fiberhusk/fiberfin. Visp alt til en jevn røre og rør eventuelt inn friske bær i blandingen. 


Stek små pannekaker i kokosolje i en stekpanne på middels varme til begge sidene har fått farge.


Server pannekakene med kokosflak, agavesirup, syltetøy eller friske bær.


God fornøyelse!